2018-05-22
意想不到的新森林焗之專門店以前係旺角返工成日食新森林個lunch set!(都成四年前lu)!之後出黎想再黎又冇左…今日行過見到原來搬左黎女人街另一邊街!更係入去食個lunch口味一下啦!估唔到佢地個餐牌轉變左好多!(好多餐廳個菜單十年如一日架ma…)焗飯仍然係佢地主打!最驚喜係佢地竟然加入左素食餐單!一晚到即刻叫黎試下先!爸爸叫左個$46芝士蕃茄焗素牛肉飯,加配$8配埋餐湯羅宋湯同蒜蓉包!我就叫左個芝士黑椒素牛扒焗飯$48!我地都飯熱檸檬水!叫完之後大約五分鐘就上齊野食喇!同以往一樣咁快手!抵讚!餐湯羅宋湯同蒜蓉包!羅宋湯裡面好足料!有紅蘿蔔、椰菜、蕃茄!一大堆!湯底夠熱!蒜蓉包微脆食落口散發香濃蒜蓉味!正正!芝士蕃茄焗素牛肉飯 ,爸爸話個素牛肉超級迫真!完全唔覺得自己唔係食緊肉!芝士蕃茄醬非常香濃!之後食到停唔到口!芝士黑椒素牛扒焗飯 !對我黎講個黑椒有少少強勁!爸爸食就覺得好惹味!牛扒有四大塊!真係好足料!食落好似食緊漢皇扒咁!但又唔係真肉!食完都唔會咁有罪疚感!總括:環境舒服,唔會好迫!食物品質良好!上菜快!係旺角呢個價錢!呢個質素!抵讚!我會再來的!