2020-08-20
走過十萬八千里 📍旺角💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛花全部都係花嘅instagramable咖啡小店🥀🌺🌸🌼🌻🌹🌷💐🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟一入去就好多花,花多眼亂😍近窗邊嘅枱有自然光,影相會靚d,另外個便真係有d暗1️⃣all day breakfast $128價錢唔平,但 超 級 足 料!係我食過最多炒蛋嘅一次,懷疑有五隻蛋😂 份量咁多都咁滑👌🏻薯仔粒有炒過好香口有誠意🤘🏻Portobello好juicy 🤭 仲有德國腸、煙肉、沙律、茄汁豆、牛角包🥐份量多,味道都ok👌🏻👌🏻2️⃣炸魷魚圈 $58大約有6-7舊,炸得好鬆脆!魷魚好彈牙口感唔錯!唔沾醬都好夠味👌🏻👌🏻3️⃣hojicha Latte 真心好飲嘅hojicha latte! 培茶味夠濃!有少少甜但可以接受喔,夠曬大杯😂仲有乾花束裝飾,instagramable! 4️⃣紅酒牛面肉意大利粉 呢個意份有surprise! 質感煙韌,好有口感,好中意!紅酒汁好濃味,食到尾會有少少偏鹹,好岩重口感嘅朋友!牛面肉好林,好入口,唔係一絲絲肉碎,係一舊舊嘅肉,仲
💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛
一入去就好多花,花多眼亂😍
近窗邊嘅枱有自然光,影相會靚d,另外個便真係有d暗
1️⃣all day breakfast $128
價錢唔平,但 超 級 足 料!
係我食過最多炒蛋嘅一次,懷疑有五隻蛋😂 份量咁多都咁滑👌🏻
薯仔粒有炒過好香口有誠意🤘🏻
Portobello好juicy 🤭
仲有德國腸、煙肉、沙律、茄汁豆、牛角包🥐
份量多,味道都ok👌🏻👌🏻
2️⃣炸魷魚圈 $58
大約有6-7舊,炸得好鬆脆!
魷魚好彈牙口感唔錯!
唔沾醬都好夠味👌🏻👌🏻
3️⃣hojicha Latte
真心好飲嘅hojicha latte!
培茶味夠濃!
有少少甜但可以接受喔,夠曬大杯😂
仲有乾花束裝飾,instagramable!
4️⃣紅酒牛面肉意大利粉
呢個意份有surprise!
質感煙韌,好有口感,好中意!
紅酒汁好濃味,食到尾會有少少偏鹹,好岩重口感嘅朋友!
牛面肉好林,好入口,唔係一絲絲肉碎,係一舊舊嘅肉,仲要有唔少👌🏻👌🏻👌🏻
⚠️in general 野食同飲品嘅味道都係偏濃,但可以接受
⚠️小店唔大,最好whatsapp預約左先
⚠️食飯價錢比一般cafe貴,但portion係大嘅,男仕食都夠飽,味道亦唔錯,所以都ok
⚠️不招待不同政見cake shop 嘅cake 喔😌