2021-02-06 66 views
超美的西式純素咖啡店!走花系悠閒風💗以木家具作佈置~猶如置身外國小木屋裡👍🏼還有木韆鞦和巨大窗口位~配以小清新花飾作佈置💗嚟食嘢丶嘆咖啡丶Hea下Relax下之餘,仲可以慢慢打靚卡~店名「齋啡」也夠晒特別,主要供應純素美食/飲品💗而用餐區跟點餐區,係相隔一個舖位~不過同樣都裝修靚靚又舒服~連貓貓狗狗🐶也歡迎作客~🎉手工製Bagel套餐 (包1杯$52以下的飲品)$98Bagel 🥯選了黑色的竹炭口味,入口真係有微微竹炭香👍🏼 餡料選了「和風柚子蟹肉及牛油果」組合,內裡有純素蟹肉丶牛油果🥑丶柚子丶蕃茄丶青瓜丶羽衣甘藍丶生菜~好好食喎!我好鍾意💗入面混合左好多和風柚子汁,食落一啲都唔Dry😋🎉純素沙律套餐(包1杯$52以下的飲品)$108 選了「大啡菇丶芝士丶牛油果」的組合~沙律菜非常新鮮,整體顏色配搭很美💗份量也挺多👍🏼大啡菇肥大肉厚,配以和風柚子汁,清爽開胃~🎉Beetroot Latte 丶Black Sesame Latte (跟餐/單點$44)跟餐飲品揀咗Non Coffee 系列嘅紅菜頭Latte🥛同黑芝麻Latte~兩款都係用咗Oat Milk ,入口好Creamy~不過個人

和風柚子蟹肉及牛油果 Bagel

🎉手工製Bagel套餐 (包1杯$52以下的飲品)$98
大啡菇丶芝士丶牛油果 沙律

🎉純素沙律套餐(包1杯$52以下的飲品)$108

Black Sesame Latte

Beetroot Latte

跟餐飲品揀咗Non Coffee 系列嘅紅菜頭Latte🥛同黑芝麻Latte~兩款都係用咗Oat Milk ,入口好Creamy~不過個人覺得較為細杯~

純素蛋糕

🎉是日純素蛋糕 $48-52
賣相好優雅精緻~仲有少少花做裝飾。係無蛋奶嘅純素蛋糕,入口軟滑濕潤。
2021-02-05
和風柚子蟹肉及牛油果 Bagel