2022-07-18
深水埗一帶近年都做咗好多活化工作,今日就嚟到一間位於南楓樓既cafe,環境一流😻食物都出色啊🫦冬蔭藍青口海鮮意大利麵( $138 )🍝💥一睇餐牌就知道店主應該好鍾意泰國菜,有好幾樣菜式都係泰國fusion👩🏽🍳🌶🧄鍾意食辣既我就揀咗冬陰功意大利麵好有驚喜💋💋唔知點解會有一種感覺真係好似飲緊冬陰功咁,食得出香料有層次嘅味道🤘🏻藍青口有四隻,鮮甜美味,但係都真係幾辣下,唔食得辣朋友仔就食其他啦😘😘黑松露炸魚漢堡配薯條( $88 )🍔🍔🍟漢堡包輕輕烘暖,魚柳咬開仲有肉汁💦黑松露醬亦都唔會太濃味,薯條係最鍾意嘅粗薯條😋沙律菜仲好新鮮添🥗焙茶巴斯克芝士蛋糕($58)🍰🍰黎到Cafe點少得叫個甜品呢,我哋就嗌左帶焙茶味巴斯克蛋糕,質地厚實🍵焙茶味甘而不苦,就連唔係好鍾意食甜品嘅男朋友都追住食呀😍😍飲品方面我哋叫咗Mocha ( $50 )🍫☕️同Matcha Latte( $56 )🍵賣相一流,呢度嘅咖啡飲得出糖漿比出面嘅少😍令你可以飲真啲咖啡嘅香味,佢哋仲有咖啡豆賣㗎,鍾意可以買埋返屋企😇☕️