餐廳:BRICK LANE (銅鑼灣)地址:銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01Address:Shop G01, G/F, Lee Garden Six, 111 Leighton Road, Hong KongBRICK LANE @bricklane_hk 喺香港有四間分店,旨在將英國倫敦Brick Lane嘅特色帶嚟香港🇭🇰,單車嘅Logo深入民心🚲,破格嘅嘅英倫風格又吸唔吸引到你去輕鬆Chill吓嘆番個All Day Breakfast、飲番杯酒或者咖啡🍻、同朋友食個Tea Set暢談一吓生活同人生呢?今次去咗銅鑼灣禮頓道呢間成日都經過嘅分店,原來前前後後大約開咗4年,可以揀坐室外或者室內,餐廳播住最Heat嘅English Pop Songs,餐廳職員都好友善☺️。我揀咗坐出面,有英式花園嘅感覺🌺,可以自己一個喺出面做吓嘢Relax吓,不過呢個天氣就有少少熱☀️,同埋會有唔少街上嘅人望住🙈✝️Afternoon Tea Set $198唔好以為Afternoon Tea Set淨喺兩個人以上先食得,Brick Lane好貼心咁推出一人Tea Set,就算一個人都可以享受一人之境
餐廳:BRICK LANE (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01

✝️Afternoon Tea Set $198
Brick Lane好貼心咁推出一人Tea Set,就算一個人都可以享受一人之境😎,
呢個Tea Set包括:
🥯士多啤梨布里芝士小烤包
🍞雞蛋沙拉手指麵包
🍞青瓜手指麵包
🍰新鮮蛋糕——紅絲絨蛋糕
🍮法式焦糖燉蛋/法式焦糖朱古力燉蛋(二揀一)

呢個Tea Set以Carbs為主🥪,包嘅款式都幾多;英式鬆餅喺Tea Set必備嘅,配上餐廳用心自製嘅三款醬,仲有好少見嘅藍芝士醬,又幾特別👍;
有三款小烤包,上面放咗唔同嘅餡料,
鵝肝配上手打紅莓醬一啲都唔膩😋;
紅絲絨蛋糕亦喺餐廳嘅招牌,用咗玫瑰花做點綴🌹,口感軟綿綿,唔會好溜;
另外加$25叫咗杯Latte Rose☕️,有陣陣玫瑰香🥰

✝️牛油果蕃茄Eggs Benedict $92
餐廳有8款Eggs Benedict,我就揀咗個比較健康、又喺餐廳推介嘅牛油果蕃茄Eggs Benedict🤩,
佢哋用好正宗嘅英式Muffin,鬆鬆軟軟嘅Texture、將流心水波蛋切開,蛋黃同荷蘭醬滲透喺Muffin裡面,加上蕃茄碎同牛油果🥑,每一啖都好豐富有濃郁蛋香🥚
2022-09-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Tea)