茶記既價錢同環境但泰國餐廳既質素同服務意外地去左一間性價比超高既餐廳喂呀🥰🥰✌🏻開~~心~~仔~~又要大大力推~~~~~🙌🏻▪️Ayutthaya柚子沙律 $68▪️比起柚子碎上我更愛大大舊既柚子🤩食落爽皮啲口感都好啲,魚露及青檸汁撈勻蝦米仔、青瓜絲、花生碎、乾蔥蒜、芫荽,酸酸甜甜,真心好清新但同時又好惹味,堅開胃😆▫️酸辣豬頸肉生菜包 $78▫️豬頸肉從來都係人間美食黎🤤最緊要邊位燶燶地,焦香特別出,油膩就一定有架啦,不過食得就預左,所以包住生菜再配以酸辣既汁醬,清新得黎亦不忘帶到少少刺激惹味,絕對係大大力推🙌🏻♥️▪️炒鮮蝦金邊粉 $68▪️又係食泰菜必食既碳水化合物🤤大大碟,橙橙紅紅好sharp醒,夠鑊氣之餘又炒得乾身唔會好油,而且酸酸咪咪油膩感即刻無咁重!!蝦仁彈牙都算大隻,食完笑蝦蝦🤣🤣🤣🤣✌🏻▫️海南雞飯 $58▫️令立立既海南雞,皮下脂肪都幾厚,一定唔怕凍🤣🤣🤣肉質嫩滑有雞味,無骨可以放心大大啖咬都唔怕,但個人較喜歡有骨可以輪下😝有碗冬瓜湯再配油飯,份量勁足!▪️斑斕椰子湯圓 $58▪️有七成係因為佢而黎!職員放低已經聞到好香,白色既「大海」係超級香既椰漿😳內藏五粒綠色湯圓,煙煙韌韌間滲透陣陣
茶記既價錢同環境
但泰國餐廳既質素同服務
意外地去左一間性價比超高既餐廳
喂呀🥰🥰✌🏻開~~心~~仔~~
又要大大力推~~~~~🙌🏻

▪️Ayutthaya柚子沙律 $68▪️

▫️酸辣豬頸肉生菜包 $78▫️

▪️炒鮮蝦金邊粉 $68▪️

▫️海南雞飯 $58▫️

▪️斑斕椰子湯圓 $58▪️
有七成係因為佢而黎!職員放低已經聞到好香,白色既「大海」係超級香既椰漿😳內藏五粒綠色湯圓,煙煙韌韌間滲透陣陣斑斕香,裡面包住粒粒花生餡芝麻等,鹹鹹甜甜好過癮🤤仲有啲椰肉爽爽地食下,甜度對我黎講稍為高左少少,但依然要比滿分😋

▫️芒果白糯米飯 $68▫️
份量足!芒果兩大片激甜🥰大大舊糯米飯微暖,面頭唔吝嗇嘅椰漿,濕潤左煙韌至偏硬既糯米飯,甜度高左少少,但整體依然非常好味!

▪️泰式咖啡▪️
用一個公雞碗裝住幾盞鬼😆朋友話好柔滑香濃,甜度剛好,不過佢覺得靚係靚,但飲起上黎唔方便喎🤭

▫️泰式青檸茶▫️
呢個相對普通啲,就係檸茶咁款😌

海南雞飯
芒果白糯米飯