2017-03-14
當日包左一間大房慶祝生日(Min charge $7000, 沒有時間限制), 由我入左間房開始, 就有個Manager 教我點可以叫到7000 蚊, 已經覺得很奇怪, 我已表明會order夠$7000, 想等齊人到去落單, 一直跳吹我地快d, 到order steak, 有位朋友想要3成熟, 個waiter 發表左一段我地d 肉貨做3成唔好, 唔會有血水feel, 你叫得我都可以做比你既, 朋友表示沒問題, 最後份steak 係overcooked11個人長檯上餐前包只有一盤, 正常應該8位已有兩盤, 搞到d guest 要捧住個盤,傳尼傳去, 之後每一道dish 上都提我宜家叫左幾多$,重差幾多$, 最令我不能接受係, 佢竟然會寫落張paper 度pass 比我, 提我宜家叫到幾多$, 其實叫唔足, 我地知7000, 你照收$7000係ok, 我地都唔會有所謂, 去到重有$70蚊, 倒數, 我覺得真係好煩, $7000/11 個人, $600幾一個人好難叫咩? 我地都講左我地會照比3次, 前前後後, manager, waiter 一直提, 起碼多過6次, 我覺得d 態度衰過茶餐
11個人長檯上餐前包只有一盤, 正常應該8位已有兩盤, 搞到d guest 要捧住個盤,傳尼傳去, 之後每一道dish 上都提我宜家叫左幾多$,重差幾多$, 最令我不能接受係, 佢竟然會寫落張paper 度pass 比我, 提我宜家叫到幾多$, 其實叫唔足, 我地知7000, 你照收$7000係ok, 我地都唔會有所謂, 去到重有$70蚊, 倒數, 我覺得真係好煩, $7000/11 個人, $600幾一個人好難叫咩? 我地都講左我地會照比3次, 前前後後, manager, waiter 一直提, 起碼多過6次, 我覺得d 態度衰過茶餐廳... 其實我地所有人都覺得好煩, 但個waiter真係唔識睇人眉頭眼額...每一刻都係講$, 唔會問D 野ARM 唔ARM 食......宜家我地係尼消費定係欠住你地錢咁食飯, 真係不知所謂, D 菜色幾好食, D staff 既quality咁唔入流, 再好食都唔會番尼食
我係生日果位guest, 朋友準備了生日蛋糕, waiter走尼問我: 上得啦可? 你個生日蛋糕, 你明架啦! 你知我講咩架, 佢d 語氣真係同茶餐廳待應無分別, 正常人都會覺得唔會問個生日個guest 你個蛋糕想點... 上左cake, 正常都會影相, 果個waiter 起碼吹左3 次, 一副收工既樣, 同要講,下?重未得架,咁你得先叫我啦. 其實我地埋完單走都係10:30pm, 佢地究竟有幾趕要趕住d客走, 野食未食完就收走,問都無問, 應該問既野就唔問, 唔應該問既野就問曬, 佢地d 態度, 真心唔建議大家去