2020-06-29
因為book唔到其他酒店咁就局住去咗Marco Polo呢間咖啡廳,本身都冇乜期望,但簡直係驚嚇嘅水準呀呢度,唔講以為去咗自己屋企樓下間茶餐廳,如果我冇估錯應該係食蟹主題嘅buffet,但係你搵唔到有少少質素嘅蟹嘅食材,你就不如唔好做啦,我諗呢間唔可以用酒店黎形容,款式少,唔新鮮,差服務,冇環境,超難食,係叫做平少少姐海鮮個龍蝦,啲龍蝦唔講以為好似俾人食過再擺返上嚟,霉到一個點,應該係好似放咗好多日咁樣,食落去好似食緊舊膠咁,啲帝王蟹腳,長腳蟹腳,乜蟹都好,都好似浸過鹽水咁,得個死鹹味,又係霉,魚生冇魚味腥既,瞇埋眼食你個分唔到係咩嚟,生蠔我就費事試啦其餘所有熟食什麼蟹汁魚柳,豬頸肉,蘑菇汁雞胸肉,乜都好啦全部都冇味嘅,真係估唔到連豬頸肉咁簡單嘅嘢都整都冇味,唯獨是個千層麵係仲叫做放得入個口入邊,三款燒味係叉燒喺其餘嘅嘢食完全唔見得人嘅情況底下叫做仲食得,其餘燒鴨同油雞係乾到龜裂咁滯,應該係晏晝拎過出去比35度嘅太陽曬過 點解我會話呢間嘅茶餐廳,因為只有你一個四川啖啖面係叫做比較好食,所以我係食咗兩碗嘅,但我想講佢擺出嚟嗰個sample點解都可以核突到咁嘅地步,反而實物真係好啲嘢飲真係
嘢飲真係夠經典,檸檬茶全部沖定晒出嚟擺喺出邊,啲冰融晒,仲要完全冇遮無掩,檸檬都就咁放出嚟,連蓋都冇一個,今日係咩時代,喺呢個有疫情情況底下竟然可以將所有飲品咁開陽放晒出嚟
睇到呢度你都仲要去食嘅我就祝你好運啦