2018-09-02
一直都好想黎呢間餐廳食佢嘅茶set,奈何佢平日都收得幾早,所以咁啱呢個星期日去開長沙灣就提議去挑戰下佢。又好好彩三點幾去到竟然冇人排隊,但裏面都坐滿晒人🤙🏻佢嘅設計真係好文青feel,所以未嗌嘢食已經俾佢嘅裝修吸引係咁影相😂一場嚟到,梗係要試吓佢嘅茶食套餐啦,佢有四款配菜揀,由於想試晒所有配菜,所以就決定同男朋友一人食一份茶食套餐我嗰set就有豆腐同埋煎茶雞翼,男朋友個餐就有香茅薑茶魚塊同埋烏龍茶雜菇啲配搭係搞笑又新穎嘅,當中我最鍾意食嘅係烏龍茶雜菇同埋個茉莉花豆腐,豆腐比出面食嘅豆腐黎得更有豆味,加埋茶味嘅配合滲出淡淡的清香真係好有驚喜!今次係我第一次食鹹味嘅茶之配搭,平時茶製品通常都係配甜品,所以今次真係好surprise,完全係比我期望嘅更出色相反佢嘅茶漬麵同茶漬飯就冇我想像咁夾,可能因為茶嘅香味比較淡,晤似得咖喱嗰啲咁易入味,所以個人覺得唔算太match。另外仲叫左杯碟豆花特飲,賣相真係打得又睇得,味道唔錯㗎見到佢最近又換咗新Menu,等我有時間再拉朋友仔去試吓先
茶漬飯套餐
茶漬麵套餐
蝶豆花特飲
另外仲叫左杯碟豆花特飲,賣相真係打得又睇得,味道唔錯㗎
見到佢最近又換咗新Menu,等我有時間再拉朋友仔去試吓先