2020-06-07
海鮮炒粉絲味道:超有鑊氣!每一啖都好香口!唯一不足就係油左少少,我地食左幾啖就冇再郁過。海鮮冬蔭公($112)兩人份味道:呢個香茅味好重!味道好濃好夠酸!十分開胃呀!大概可以裝4-5碗啦,同埋好多好多草菇呀!不過略嫌太多油同海鮮太少。蝦呀魷魚呀青口呀每樣得一隻,我覺得有啲overprice香茅炸牛柳粒 ($86/$96?)味道:呢個大伏!一啲香茅味都冇!牛柳冇牛味!醃到鬆鬆散散咁,舊肉梅曬!仲要啲調味好重香精,好似食緊公仔麵調味粉咁!真係求其一間酒樓都做得好過佢呀!生菜包香葉炒肉碎($86)味道:睇圖好吸引架!好多香葉又多洋蔥!點知來到得豆角。調味都幾港式,不過平心而論都幾好味嘅,個人認為咸左少少。香辣海鮮沙律($86)味道:最夠泰式係呢個喇!配料又足!酸辣汁夠開胃!下次會再叫!泰式生蝦($128)味道:生蝦好難唔好食,相比起其他泰式餐廳呢個偏貴。總結:呢間食過好多次喇最好食一定係咖喱,冬蔭公,串燒同沙律之前每次來都一定爆滿,可能做到好出名,感覺上會有啲偏貴。但食物質素幾好同選擇都多,之後都會再來。
海鮮炒粉絲
海鮮冬蔭公($112)兩人份
味道:
香茅炸牛柳粒 ($86/$96?)
味道:
生菜包香葉炒肉碎($86)
味道:
香辣海鮮沙律($86)
味道:
最夠泰式係呢個喇!配料又足!酸辣汁夠開胃!下次會再叫!
泰式生蝦($128)
味道:
生蝦好難唔好食,相比起其他泰式餐廳呢個偏貴。