2022-08-19 60 views
相約閨蜜傾偈食晚餐,揀咗間串燒店,可以坐低慢慢食慢慢傾!串燒店環境不錯,好乾淨,食物選擇不少,價錢親民!我哋都好鍾意食香口野,點了幾樣!芝士年糕、芝士蝦球、櫻花蝦餅櫻花蝦餅好特別,外面好鬆脆,咬開有一粒粒櫻花蝦,蝦餅口感彈牙,有層次感!咬開芝士蝦球有流心芝士,好滋味!每次食串燒都想食雞泡魚乾,甜甜的味淋,慢慢咀嚼的魚乾,加杯酒就爽!芝士竹輪、金菇肥牛卷、雞肉串芝士控表示開心,好多芝士菜式!雞肉好稔!金菇同肥牛永遠都好夾!牛舌心、五花腩串、雞心串、雞軟骨推薦牛舌心!必食!好彈牙,肥美又香,不輸日式居酒屋!另外我覺得第二好食係五花腩,燒得好透,醃得好入味,有五香粉,帶焦脆,油份逼了出來!雞髀菇、台灣腸、鵪鶉蛋、黑豚肉、娃娃菜黑豚肉彈牙嫩滑!整體燒物不錯,調味合適,值得一讚的是每款都可以選擇辣與不辣,可根據個人口味,下次再試其他串燒!

我哋都好鍾意食香口野,點了幾樣!
芝士年糕、芝士蝦球、櫻花蝦餅
咬開芝士蝦球有流心芝士,好滋味!

芝士竹輪、金菇肥牛卷、雞肉串
芝士控表示開心,好多芝士菜式!
雞肉好稔!金菇同肥牛永遠都好夾!
牛舌心、五花腩串、雞心串、雞軟骨
推薦牛舌心!必食!好彈牙,肥美又香,不輸日式居酒屋!

雞髀菇、台灣腸、鵪鶉蛋、黑豚肉、娃娃菜
黑豚肉彈牙嫩滑!

2022-08-18
$190 (Dinner)