2024-10-06
今日去咗荃灣食日式燒肉晚餐🇯🇵,餐廳座位都幾闊落,坐得幾舒服☺️我哋揀咗E套餐,食咗好多種類嘅靚牛肉😍🥩🐮~首先食咗🐂 黑毛和牛六款,和牛嘅肉質鮮嫩多汁,牛味濃郁,呢個份量夠抵食🤩之後食咗🐂 和牛拖羅刺身,第一次食和牛刺身,原來入口係滑溜溜嘅,入口即溶🤤。每份刺身有8片,切得好薄身,令到口感更加輕盈,一啲都唔覺得膩👍而🐂 M9薄炙牛裡脊肉嘅肉質同樣鮮嫩多汁,炙燒過之後,表面嘅焦香令和牛香味天加突出!肉質變得更juicy🥩😍除咗和牛之外,我哋仲食緊海鮮三款盛合,有原隻魷魚🦑筒、青口🐚同海蝦🦐,樣樣都好新鮮,燒過嘅魷魚相當有韌勁,青口鮮甜多汁,海蝦大大隻😄除咗掃qr code落單任食,餐廳仲有自助沙律吧、飲品、甜品都可以任拎,岩晒鍾意食和牛放題嘅朋友~🐂🐮🥩
我哋揀咗E套餐,食咗好多種類嘅靚牛肉😍🥩🐮~