2021-06-08
[荃灣隱世拉麵店 偽日本遊必去景點😚]1️⃣ 魚介拉麵$80/學生價$58一放上枱已經聞到陣陣拉麵香味,而且份量適中,一個人食啱啱好。值得讚嘅係湯底味道十分濃郁,而我哋揀嘅直麵咬落去好爽口,不錯!絕對唔可以錯過既就係拉麵既溏心蛋🍳小編同朋友一咬落口,食落軟軟地,十分有味,仲爆哂流心蛋黃😍即刻讚不絕口。2️⃣ 黑蒜油拉麵$83/學生價$58湯底除咗黑蒜油,仲有生蒜同炸蒜,味道同樣好濃郁。直麵一樣係有咬勁,即使浸左十幾分鐘,食落口麵條唔會話好快就淋曬,麵條仍然好爽口彈牙~~3️⃣ 櫻花蝦拉麵$88/學生價$58絕對係超級足料,大家睇相麵見到一堆櫻花蝦鋪滿拉麵😚💖食到最後個味都啱啱好,唔會太鹹。呢一次小編就試左曲麵,但係小編同朋友都覺得直麵比曲麵好食,佢哋既直麵係日本個種黎架,相反小編就覺得曲麵食落去有點似公仔麵🤣4️⃣ 激辛味增拉麵$88/學生價$58呢款拉麵同樣冇偷工減料,拉麵上放左兩條完整既小辣椒🌶️,紅卜卜咁 ,以為食落去好辣,不過小編覺得還可以接受,佢哋辣既程度就同三哥既十小辣差唔多🤣每碗拉麵入面有兩塊好大塊既叉燒,叉燒索曬d湯味,超好食👍🏻店舖環境佈置好日本feel,而家因為疫情令好多人都去唔到旅
1️⃣ 魚介拉麵$80/學生價$58
2️⃣ 黑蒜油拉麵$83/學生價$58
3️⃣ 櫻花蝦拉麵$88/學生價$58
4️⃣ 激辛味增拉麵$88/學生價$58
店舖環境佈置好日本feel,而家因為疫情令好多人都去唔到旅行,如果想止下癮嘅不妨去下拉麵店🤣🤣絕對令你有種置身於日本既感覺,可以話係偽日本遊既必選景點之一🍜
另外,店員都好有禮貌,佢哋店舖係用自助售票機形式購餐,真係好有日本feel😍有客人入嚟佢地都會提醒顧客要出面購餐,入到黎會主動幫你收單據。整體體驗都唔錯,值得一去‼️‼️
📌團日式拉麵
荃灣大屋街18號金豐閣地下1-2號舖