2022-11-02
逢星期三係AEON特價日,今日去左屋企樓下既AEON入貨,夜晚唔想煮索性去食火鍋放題,揀左呢間悅來坊入面既牛之鍋,餐廳最近更新左餐牌,除左火鍋放題之外,仲有刺身同炸物,湯底仲可以揀一人一鍋,可以試兩款唔同既湯底,超正,我就揀左壽喜燒湯底,朋友就揀左蟲草花松茸湯,兩款都各有特色晚市B餐任食 ($248/位)肉類方面有澳洲牛肩胛肉眼、美國封門柳牛肉同美國肥牛都係必食items,叫多幾盤先夠回本,主要都係用手機scan QR code落單,我地既策略係,一個負責落單一個負責打邊爐,要把握2小時任飲任食試哂咁多款食物刺身及壽司除左高質牛肉打邊爐之外,呢個價錢仲食到多款日式料理,刺身我就all-in三文魚、帶子同甜蝦,壽司都有多款選擇,我就揀左最愛既花之戀壽司同蟹肉蟹膏軍艦,都好高水準熟食熟食方面佢地有炸物同燒物,必試芝麻雞翼同大蝦天婦羅呢啲回本野,燒物佢地有雞泡魚乾呀,梗係叫黎同朋友傾住計食啦甜品暫時係我見過最多甜品既火鍋放題,有楊枝甘露、宇治抹茶芭菲,連綿綿冰都有,記得留肚食甜品呀
晚市B餐任食 ($248/位)
刺身及壽司
熟食