2023-07-07
📍 十二味 (荃灣千色匯)🗓️ 28 May 2023前排試咗呢間千色匯分店嘅lunch set,發現呢間水準高好多,所以星期日帶屋企人嚟試下~今次叫咗,Lunch set 乾煸四季豆、Lunch set 酸菜魚配寬粉、同埋炸辣子雞。Lunch set送包裝維他檸檬茶,或者可以加錢轉嘢飲。而啲嘢食都有得比你揀辣度。🍴 Lunch set 乾煸四季豆正常發揮,雖然四季豆炸得有啲乾,不過以呢個價錢嚟講非常抵食。🍴 Lunch set 酸菜魚配寬粉同上次食嘅一樣,好好食,今次我揀咗中酸,比較貼近自己喜歡嘅酸度。我好鍾意呢度嘅寬粉夠薄又煙靭,可以吸晒啲湯嘅味道。魚嘅份量都係一樣咁多,屋企人都話食極都仲有~🍴 炸辣子雞呢個炸子雞做得幾好,大小都適中,唔會炸得太乾,甚至有啲咬落去有肉汁。呢個係正價咁叫,不過因為喺openrice book定位,所以正價食物有折~好難得有餐廳星期六日都有lunch set, 希望可以維持到個水準啦。大家如果想食增加食物嘅話,記得上OpenRice度book定先喇,到時正價嘅menu會有75折!
🗓️ 28 May 2023
🍴 Lunch set 乾煸四季豆