2021-09-15
荃灣真係食勻咁濟 今次來到千色匯上面諗住睇下有咩食 有兩間大家推薦嘅日本野 分別係古今二同埋一生懸麵 見前者多D人排隊所以我地就覺得應該幾好食😹🍣卷物盛煙花(辣味三文魚 辣味吞拿魚 脆片)費城卷(三文魚 芝士 牛油果)加州卷鰻魚牛油果卷💰88呢隻卷物盛可以三揀一樣 我就揀左煙花 其他三樣都係標配 而每種味道都有四件 整體來講每舊卷物望落尺寸都偏細 而且就咁睇唔算太新鮮😿吞拿魚蓉料幾多 冇咩辣味 搭配三文魚可以話係口感最豐富嘅一種 鰻魚卷都唔算大 牛油果存在感唔大 不過算清新三文魚就睇樣都覺得唔新鮮 一般 加州卷都係一般質素 同想像中嘅質素會有偏差🥵🥘日式咖喱蛋包飯·燒雞排💰72諗住蛋包飯應該點都唔出出錯 點知呢個蛋包飯賣相好睇 其實真係一般 蛋算不上滑嫩 係一舊舊 而咖哩好大路係超市咖哩嘅味道 雞排望落煎得還可以 但係實際懷疑廚師有冇調過味😹雞肉淡而無味 入面肉都係粉嫩 因為無味嘅關係所以會覺得皮好油膩 蛋包飯愛好者建議唔好試⚠️芝士年糕💰+18唔知係咪出廠貨關係 兩隻色都唔同 希望唔好係複炸過嘅啦😹細細舊其實無所謂 不過皮唔係酥脆而係似曲奇皮嘅厚度 都係鍾意正常嘅薄皮扁身芝士年糕唔知點
🍣卷物盛
煙花(辣味三文魚 辣味吞拿魚 脆片)
費城卷(三文魚 芝士 牛油果)
加州卷
鰻魚牛油果卷
💰88
鰻魚卷都唔算大 牛油果存在感唔大 不過算清新
🥘日式咖喱蛋包飯·燒雞排
💰72
芝士年糕
💰+18
唔知點解lunchtime一點幾咁多人排隊 講份量唔算特別多 食物質素亦談不上高 新鮮度難以形容 員工態度都未算特別好覺得可以再試嘅程度 整體來講冇一樣野係特別推薦🥶
最後想徵詢大家有邊到嘅蛋包飯係推薦的!遲D可以出個蛋包飯系列😻
📌 古今二 (荃灣千色匯) (荃灣)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖