2024-05-10
荃新天地最近開左幾間新餐廳,上網見到環境幾吸引。黎到現場,門口位真係幾正!似泰國度假嘅感覺,好休閒舒適。而餐廳的設計同柔和的燈光都比人一種好放鬆但又浪漫的氣氛💕。就算餐廳坐滿晒人,依然好舒服的感覺。食物方面主打西、泰fusion菜,每一款都好有特色,揀左以下幾款都好滿意。果木露瑪利絲煙燻無骨雞$198主食方面猶豫左好耐食羊架定雞好,最後揀左雞真係不後悔!隻雞去晒胸骨,以香草煙燻,睇住店員揭開個蓋,香味撲鼻🤩,肉質口感軟嫩。露筍豬頸肉炒河 $128河粉好煙韌彈牙,同平時食開的不同,豬頸肉夠晒大舊軟淋。成碟野好香,食完仲有陣陣蒜味,令人忍不住食完一口再一口。南蘆椰子雞湯 $108足料靚湯,濃郁的椰子香味,酸酸地幾開胃,配上煎過的雞塊。THAI MILK TEA $42用玻璃樽上幾特別之外,個味道都好正!入口一陣甜之後帶出勁濃郁的奶味,再有香醇既茶味🧡。係我最鍾意的多奶味😚。令我即刻好期待佢既綠茶奶茶💚!下次要再黎飲!花生椰子雪糕$68性價比好高!兩球濃郁椰子🥥味的雪糕,外層淋上咸咸地的椰汁忌廉,旁旁的菠蘿🍍係點綴,同時都係新鮮菠蘿💯。成個雪糕入口香滑不膩。
果木露瑪利絲煙燻無骨雞$198
露筍豬頸肉炒河 $128
南蘆椰子雞湯 $108
足料靚湯,濃郁的椰子香味,酸酸地幾開胃,配上煎過的雞塊。
THAI MILK TEA $42
花生椰子雪糕$68