今日去咗一間裝修非常之有香港風味,環境好舒服既餐廳 🏮— 荷里活冰室。地點非常方便,就係荔枝角,餐牌介紹非常清晰,而且每一款食物都好食,冇中伏位。✨🍽️ 首先上桌嘅菜式就係👉🏻芝士焗豬扒飯。一睇見嗰個份量,真係非常之吸引人,豬扒既肉味香嘖嘖,又大大件,芝士既濃郁口感,仲要係粉飯底,真係理想組合。😋🥦 第二個上場嘅係👉🏻西蘭花炒花枝蝦球,營養均衡,西蘭花嘅爽脆口感,而花枝同蝦球即係香嫩,口感嘅配搭好豐富🍤🥤最後當然少不了 雜果冰同凍檸水。雜果冰豐富嘅口感與冰涼嘅味道,真係會令人一飲而盡。凍檸水則係清新☕️我覺得荷里活冰室有超好嘅食材供應,而且每一款食物都係一種新鮮煮出黎嘅。我已經迫不及待地想向我所有嘅朋友大推薦呢間地道香港風味嘅餐廳啦!🏆🎉