2021-10-19
Brilliant Cooking (葵涌)📍葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖📢轉季啦當然要去行下街啦買下秋天衫啦!咁葵涌商場就係女仔必行嘅地方!血拼完就到左搵野食時間啦,行行下經過葵芳匯見到呢間餐廳幾吸引就決定試下先。📢餐廳環境帶俾人既感覺都幾高級,而且個環境都好安靜,座位與座位之間都會有一定嘅距離,可以俾人有自己既私人空間,好好享受晚餐嘅時光。👉🏻 set dinner for two識揀一定揀呢一個二人套餐!原因好簡單,比較於單點既食物黎講系呢個係比較平,用多$40嘅價錢就可以配埋前菜啦!套餐系會包含:✨意大利牛肝菌忌廉湯x2 及餐包x2 ✨前菜✨主菜首先👉🏻 意大利牛肝菌忌廉湯x2 及餐包x2 呢個湯既味道好濃郁,而且每碗湯上面都會有一個拉花,每個拉花都會唔一樣㗎,可以見得出廚師好有心機去做好每一道菜。順帶一提,吾要呢個二人套餐既話,但又要單點轉套餐轉意大利牛肝菌忌廉湯就要額外加多$10。至於餐包,餐廳系吾會比兩個一模一樣嘅餐包你,應該係希望你可以試得更加多唔同嘅美食。兩個包都一樣咁鬆軟!好好味😋前菜既話小編就揀左👉🏻燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包及鵪鶉蛋香脆彼得包系三角形既形
📍葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖
✨主菜
首先👉🏻 意大利牛肝菌忌廉湯x2 及餐包x2
前菜既話小編就揀左
👉🏻燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包及鵪鶉蛋
香脆彼得包系三角形既形狀,共有兩塊,個口感都真系好脆口。至於個鵪鶉脾聽落覺得好得意,黎到之後佢就系一隻小脾😂再配埋好精緻既煎鵪鶉蛋,味道都不俗
主菜方面就揀左以下兩款:
👉🏻阿拉斯加蟹肉,日本象拔蚌及蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯
濃郁足料嘅意大利飯!趁熱食真係一流。雖然佢係忌廉汁意大利飯,但係唔會話好流,都仲會有肚可以食到其他嘢。不過我就建議趁熱食,因為凍咗味道就冇咁出色!
👉🏻炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配雜菜沙律及燒汁
大大個嘅黑豬鞍架比相像中好味好多!食識一定要每一啖都配上一啲香草包糠,味道真係好夾!正呀! 重點重點系佢個黑豬鞍架除左大仲要極厚都真系好扺食!
揀呢個餐仲可以配有飯/意粉/紫菜味薯條,包你哋夠晒飽肚。
以上套餐,餐廳都會包一杯嘢飲,小編好自然叫左餐飲凍檸茶。
美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️.5
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
(滿分為 5⭐)
#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳