2024-09-18
今年中秋,我哋一家人決定去蒸氣海鮮餐廳慶祝,真係第一次試呢種餐廳,感覺好新鮮。餐廳環境好親民地道,好適合家庭聚餐。每逢周末都有現場音樂表演,尋晚假期前夕,亦都有安排,正好遇到一位文青歌手,令晚餐氣氛更加好,大家都覺得好開心。我哋喺 OpenRice 預付,訂咗一個六九折的海鮮套餐,性價比高得嚇人。套餐入面大部分海鮮都好新鮮,特別係蒸龍蝦同鮑魚,肉質鮮美,吃完真係令人流連忘返。而且,餐廳服務都幾好,服務員好熱情,幫我哋解答問題,令用餐體驗更佳。最重要係,我哋食到飽得滯,最後仲有鍋底嘅海鮮粥,真係好好味,忍唔住打包帶走!總括而言,今次晚餐唔單止令我哋享受到美味海鮮,仲感受到咗家庭溫馨嘅氣氛,真係好啱中秋咁嘅團圓日子。希望下次可以再嚟試下其他美食!