2015-10-22 228 views
對於蕃薯控嘅我嚟講,呢間雪糕店係小小嘅天堂。點解?因為呢度係用紫薯做主題嘅雪糕店。鋪頭裝修相當有心思,牆身畫滿壁畫,而壁畫畫嘅就係店嘅主角"紫薯仔",每個紫薯仔嘅表情都唔同非常搞鬼得意。當日我就叫咗個紫薯派對,除咗主角紫薯雪糕,仲有紫薯蓉,細細舊嘅紫番薯,綠茶丸子同埋原味小丸子。雪糕嘅味道就好似食緊真嘅番薯一樣,蕃薯味相當濃郁,因為紫番薯本身就唔係太甜,所以呢款雪糕嘅味道都唔係咁甜,相當適合唔係太鍾意食甜野但又想食雪糕嘅朋友試食。雪糕杯食到中間,仲會夾雜着一層紫薯蓉,相當有誠意。三四十蚊嘅價錢食到呢一種味道嘅雪糕,我個人認為都相當合情合理。
對於蕃薯控嘅我嚟講,呢間雪糕店係小小嘅天堂。
點解?
因為呢度係用紫薯做主題嘅雪糕店。
2015-07-15
$45 (Tea)