繼續五一黃金週搵食活動,好難得次次經過都要排隊嘅「𝘑𝘢𝘤𝘰𝘮𝘢𝘹」下午時段竟然唔駛等😍 注定有口福~以咁多人流黎講,安排入座都好順暢,店員亦有禮貌👍🏻 不過坐低冇耐就開始多人,食完都唔敢坐得耐,所以如果想食得舒服慢慢傾偈就未必適合啦🤔《 藍芝士蘋果薄餅🍕 》 $178 4.5 / 5𝘈𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨✨ 藍芝士嘅味道有啲人會覺得好臭,不過係芝士界來講的確係數一數二嘅濃郁同營養價值高🧀 店家用上蘋果片同糖等材料,一方面壓抑到藍芝士嘅「臭」味,二來中和左佢嘅鹹味,食落變得溫和👍🏻 相信抗拒藍芝士嘅朋友都絕對擺得入口😋另外批底厚薄適中,尤其批邊烤得焦脆香口🤤 內裡鬆軟👍🏻《 招牌香辣海鮮粗意粉🍝 》 $178 4 / 5第一眼望到粗意粉以為係發脹左嘅意粉😂 誰不知食落彈性豐富,好好口感🤤 海鮮有魷魚、蜆肉、大蝦仁🍤 質感爽口新鮮👍🏻 最正都係香辣汁,泰式風情辛辣有後勁😋《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯 𝘉𝘳𝘦𝘸𝘴 𝘊𝘳𝘢𝘻𝘺 𝘙𝘪𝘤𝘩 𝘓𝘶𝘱𝘶𝘭𝘪𝘯𝘢 8.2%》🍹 $68 4 / 5介紹返𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯 𝘉𝘳𝘦𝘸𝘴係連釀酒廠都喺香港嘅本地手工啤品牌🇭🇰,而我哋𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳咗呢杯熱帶水果風味嘅啤酒,濃郁嘅芒果同木

藍芝士蘋果薄餅

《 藍芝士蘋果薄餅🍕 》 $178 4.5 / 5

另外批底厚薄適中,尤其批邊烤得焦脆香口🤤 內裡鬆軟👍🏻

招牌香辣海鮮粗意粉

《 招牌香辣海鮮粗意粉🍝 》 $178 4 / 5

介紹返𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯 𝘉𝘳𝘦𝘸𝘴係連釀酒廠都喺香港嘅本地手工啤品牌🇭🇰,而我哋𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳咗呢杯熱帶水果風味嘅啤酒,濃郁嘅芒果同木瓜甜味伴隨住氣泡嘅刺激口感,清爽易入口☺尤其適合女仔👧🏻

———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度:💛💛💛💛
———————————————
$200 (Lunch)
藍芝士蘋果薄餅
招牌香辣海鮮粗意粉