2011-04-02
之前睇過雜誌既介紹,自已又有時間。離開巴士後,穿過汝州街、荔枝角道後。行入啲就見到詩歌舞街,之後到達亮賢居。此處正是英雄所在的Hero Sandwich,慶幸自已既方向感還不錯,落左巴士行過黎都係5分鐘到。呢度雖然遠離地鐵站,但估唔到未到午市都已經咁旺場。此時,我正式向肉眼扒三文治進發。由於人多既關係,等左大約十五分鐘先有野食黎。不過等待都係種甜蜜黎,對我呢啲唔趕時間,十五分鐘算得是甚麼。主角終於出場,燒肉眼扒三文治果然好有派頭。嚴格黎講,肉眼扒只可以叫做燒牛肉。不過,牛肉好juicy惹味。好有肉味,再配上秘製既醬汁及新鮮既配料。令我明白都英雄既霸氣。惹味既紅洋蔥、洋蔥、生菜及芥茉作三文治既配料,實在是理想既配搭。而配菜既炸薯條相當惹味,絕對與英雄三文治配得上。薯條脆口非常,加上少許胡椒、鹽已經足夠了。整體上,三文治既配搭真係好完美。味道又出奇地美味,真係想再encore多一次。食完英雄三文治之後,再嘆番杯Mocha沙冰。杯沙冰好重咖啡味,而且真係一杯沙冰。飲到最尾都有咖啡味架,而且杯沙冰真係幾大杯,夏天飲既話真係暑氣全消架。能夠見識到英雄,真係有點光榮。不過,呢度既位置遠離地鐵站、巴
對我呢啲唔趕時間,十五分鐘算得是甚麼。
一次。 食完英雄三文治之後,再嘆番杯Mocha沙冰。杯沙冰好重咖啡味,
夏天飲既話真係暑氣全消架。 能夠見識到英雄,真係有點光榮。不過,呢度既位置遠離地鐵站、巴
士站。地方有啲唔就腳。但用另一角度睇,搵食點可能事事如意,
過程總會有啲唔如意。期望生意興隆,到處也有英雄。