2023-01-03 40 views
中環係一個聚匯左不同文化同美食的地方,呢度亦都有好多意想不到的好餐廳,今次同朋友來呢度食午餐兼下午茶,我們就選擇了一間法式小酒館——canele,來預祝一下聖誕佳節。來到餐廳,呢度有分兩層,餐廳設計以19世紀著名風格派藝術家蒙得理安的作品為靈感,充滿藝術氣息,感覺哪裡都是打卡位,我們上了二樓的balcony 位進餐,氛圍特別好像到了法國的露天餐廳一樣。Brunch menu 好正,$388 人頭一位,首先飲品cocktail free flow, 可以有幾款飲品選擇,可以嘗試不一樣的味道。前菜就有生蠔每人兩塊,parma ham, 煙三文魚,French comte, caviar chips, 沙拉,蒜蓉包。主食就點了Barramundi (鱸魚)同prawn linguine (鮮蝦義大利面),甜品就是鬼佬油炸鬼churros, 而薯條同沙拉仲可以free flow,假日或平時下午茶時間得閒,吃完午餐,可以跟朋友邊吃邊喝邊暢談,坐上一整個下午,享受慢活的滋味。
2022-12-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Lunch)