2022-04-25
蘇媽蘇媽食馬來西亞嘢就係人都知,但係喺尖沙咀加連威老道新開嘅呢間同蘇媽蘇媽Crossover嘅酒吧,你就一定要黎試吓啦。酒吧嘅燈光非常柔和,非常有情調。叫咗個甲必丹軟殼蟹燉飯、黑醬照燒排骨、燒地獄麻辣雞肉串,全部都十級好食!醬汁排骨做咗fusion菜效果,好似西式嘅豬肋骨加埋大大條嘅薯條同埋茄汁,喺盤上仲擺放左沙律添,排骨原條燒香烤口感非常惹味。從來未見過咁大隻軟殼蟹,濕濕地嘅米飯感覺有啲似意大利飯,用上特色嘅馬來西亞醬汁配埋蘆筍,金黃色嘅飯一粒粒好鮮明。朋友最鍾意食雞肉串,$78有三串實在係性價比高,地獄辣確實過癮,一連要飲三四杯水先能夠解渴!榴槤特飲Durian Kiss 令人難以忘懷,有打卡的撞擊波打卡!鍾意食榴槤嘅朋友真係唔可以錯過,將榴槤打成軟滑奶昔再加埋少少酒精,味道原來可以咁夾!
醬汁排骨做咗fusion菜效果,好似西式嘅豬肋骨加埋大大條嘅薯條同埋茄汁,喺盤上仲擺放左沙律添,排骨原條燒香烤口感非常惹味 。