2023-03-21
就咁聽個名都知道呢間餐廳就係食海鮮,咁啱呢排減肥想食清淡啲,就毫不猶豫揀咗呢間,佢嘅位置勁方便,喺總統戲院附近。揀咗尊貴海鮮套餐就坐定定等食,因為全程會有店員幫手煮,而且會逐樣介紹。而且最驚喜嘅地方係佢會先將我哋嘅餐具即場高溫蒸氣消毒,令我覺得好安心,又唔使自己洗,非常之方便。而海鮮嘅質素都對得住餐廳名,真係幾新鮮,種類又多,共有十款,一開始仲驚食唔飽,但最後係飽到不得了!當中最印象深刻係馬刀貝,完全唔需要點任何調味料,自帶天然海水,鮮味十足,而且好彈牙,都算幾大隻,好想食多幾隻。其次龍蝦都好正,大大隻,每人半邊都好夠食,仲有蝦膏,就咁食都帶有少少甜味,想濃味啲就可以用佢嘅調味盤,自己製作醬料。最後就係野生膏仔蟹,真係好多膏之餘,蟹肉都好多,如果鍾意食蟹嘅人,不妨加錢要更大隻蟹,個size真係大一倍,加上有好多工具,所以拆蟹都好方便。仲要提提大家,就算幾飽都好,一定要食最尾個粥,加埋啲菜普真係超開胃,而且佢有所有海鮮嘅精華喺入邊,鮮味十足,我一個人都食咗三碗。