2021-10-24
呢間餐廳係朋友介紹話 地理位置方便 喺旺角地鐵站一出就係 而且有個抵食嘅蟹餐🦀 呢個餐包括咗阿拉斯加長腳蟹 同埋兩食嘅北京片皮填鴨 所以就約埋多兩個朋友 一行四人嚟試試佢叫呢個餐有個要求 要四人以上先可以嗌 仲要至少嗌一碟小菜先得 由於我地係訂座嘅時候已經訂咗呢個餐 但有位朋友遲咗嚟 店員好心急咁問我地上得菜未 不過我地都係想等齊人一齊開餐🥢阿拉斯加長腳蟹 朋友話冇佢上次嚟食咁大隻 但係其實都幾新鮮 啲蟹肉都幾鮮甜 每一啖都有海水味 尚算okay😮兩食嘅北京片皮填鴨 片皮鴨 呢碟片皮鴨唔止係有啲鴨皮 而且每一舊都有好大件鴨肉 同想像中嘅片皮鴨都有少少出入 鴨皮嘅調味都唔錯 可惜鴨肉比較乾身 加埋青瓜絲同埋蔥絲 一齊食會覺得易入口啲🦆生菜包鴨鬆 由於賣相真係唔係咁靚所以都冇影到相😂 鴨鬆入面有沙葛 都幾爽口 配埋生菜包幾fresh 不過生菜個樣唔算太新鮮鴛鴦蔥爆鱔球 呢碟雖然唔係個套餐嘅其中一碟 但我覺得呢碟係最好食嘅 由於個套餐份量唔算好多 所以呢碟一上枱 我地就掛住食 都冇影到相😿 鱔球係炸過先再用大蔥同香蔥炒既 非常惹味 而且每件都好大件👍🏻地點夠晒方便 下次想再食蟹都可以再嚟嘅
地點夠晒方便 下次想再食蟹都可以再嚟嘅