露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2022-07-20 51 views
一直都好鐘意水餃雲吞呢D,經過見到都幾多人去食,就入左去。好似呢到出名既係蟹皇拌面,又真係比較少係其他地方見到,之後就叫左個啦。面同埋蟹粉係分開,蟹粉醬足料到個質地係比較杰身,入面仲好多蟹油,真係好香。面質都幾彈牙,就算淋左醬都唔會面底淋曬,反而仲好掛汁,仲可以加埋少少醋,食落冇咁油膩。椒香麻辣湯小雲吞係可以簡辣度,雲吞係一口份量,可以一啖一個,個湯底好香,搞到係咁飲!! 芥香麻醬雞絲粉皮超足料,睇圖都見到個醬有幾吸引,粉皮好滑。香芋鮮奶 入面有好多香芋蓉,大家飲之前要攪一攪先,第一口感覺係好smooth,又唔會太甜,好岩心水。