2004-10-24 14 views
今日同屋企人, 一行九人到海都食lunch. 我很喜歡這一間海都, 因為比人一種遠離繁囂的感覺.黎呢度最主要的目的係食蟹粉小籠包, $22一隻唔算貴. 還記得有些食家形容海都的蟹粉小籠包時, 那些形容詞係相當跨張, 所以以前第一次食蟹粉小籠包時, 我竟然有少少緊張. 個人意見就覺得這裡的蟹粉小籠包係好食, 但我無法好像那些食家, 視之為人間極品.除左蟹粉小籠包外, 其餘都係叫點心. 所叫的點心都係一般酒樓都食到, 但呢度的水準就明顯較高, 我反而比較欣賞呢點.上次幫襯時, 我覺得碟干炒牛河好正, 不過今次冇點到。埋單$1250, 唔算貴, 唔錯!

上次幫襯時, 我覺得碟干炒牛河好正, 不過今次冇點到。

埋單$1250, 唔算貴, 唔錯!