2021-12-26 685 views
昨天係聖誕節,我們一行四人行山,由城門水塘行去大埔坳,原本途經尖山,行錯咗所以冇去到啦。跟住去咗做按摩。因只係食咗個早餐,晏晝冇食嘢,所以按完摩後就拿拿林搵嘢食。路過一一間打冷舖,便食一個聖誕打冷大餐。叫咗個椒鹽鮮魷、鹵水鵝、蠔餅、花生豬手、鹹菜鱔煲、上湯豆苗和揚州炒飯。柯打完之後發現原來七個餸,唔多老黎,要多個韭菜豬紅。椒鹽鮮魷好大塊,味道跟一般冷舖一樣、野味,除咗個size唔同外。蠔餅比較多粉小豪仔味道都ok嘅。鹹菜鱔煲麻麻地啦得個鹹字。揚州炒飯好大碟好多餸。花生豬手炆得好淋,皮厚、好大隻又多骨膠原,正。整體嚟講,物質素係ok,好味嘅。

蠔餅比較多粉小豪仔味道都ok嘅。

整體嚟講,物質素係ok,好味嘅。
2021-12-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)