2017-06-12
爸爸鐘意食東南亞菜,見新開左間「漁樂」,就陪佢試試。餐廳幾大幾闊落,空間感唔錯,食飯傾計都特別輕鬆自在。牆上好多香料裝飾,天花同燈都幾有特色,感覺幾好可能因為暑假期間,我諗店員大部分係暑期工或新手,我地一入位,負責我地張枱既侍應冇自動自覺拎水比我地。後來請佢添水,佢竟然係拎隻杯去添餸菜選擇唔算太多,不過都ok。我地五個人食晚飯,小食:札肉青木瓜絲沙律、黑醬牛油雞翼。菜:飛天通菜炒豬頸肉、雜菌焗茄子。肉:紅咖哩雞、冬陰公魚塊。主食:炒金邊粉、手抓餅、牛油法包。唔好以為我一家係恐龍,哈哈。叫咁多係因為佢樣樣都細細份,不過都好,一次過可以試多D唔同野札肉青木瓜絲沙律:酸酸甜甜,幾開胃。黑醬牛油雞翼:牛油味幾重,個人幾鐘意。飛天通菜炒豬頸肉:幾有鑊氣,菜都幾新鮮。紅咖哩雞:幾香,雞肉幾嫩,不過爸爸覺得唔夠辣,係港式咖喱。牛油法包:麻麻地,唔脆,有D硬。埋單都係$400幾。呢個價錢,食到呢個質素,唔錯
札肉青木瓜絲沙律:酸酸甜甜,幾開胃。
黑醬牛油雞翼:牛油味幾重,個人幾鐘意。
飛天通菜炒豬頸肉:幾有鑊氣,菜都幾新鮮。
紅咖哩雞:幾香,雞肉幾嫩,不過爸爸覺得唔夠辣,係港式咖喱。
牛油法包:麻麻地,唔脆,有D硬。
埋單都係$400幾。呢個價錢,食到呢個質素,唔錯