2021-06-04
講到炳記,好多人都話佢啲牛腩好食。我就反而推介其他嘢。最主要係想推介佢嘅衛生!幫襯時間,剛好係疫情。枱枱櫈櫈,全部都好乾淨。中午時間食飯,又唔會話好多人,好逼夾。由於老闆娘坐鎮,成間舖頭都管理得井井有條。一般麵店,一般情況,最怕就係嗰張抹枱布。好多阿姐,揸住張千年抹枱布,仲要喺你食緊麵嘅時間,同你抹枱,真係好嘔心。臭到想即刻起身。老老實實,炳記就唔係咁!!每一張枱,頂盡三個人。好多情況都係一至兩個人。出嚟食麵,我第一次見到,啲阿姐係用紙巾抹枱!可想而知,就算佢幫你抹,你都真係感受得到嗰種乾淨!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻當我等麵食嘅時間,亦見到,呢度啲阿姐好努力咁樣,用乾淨嘅毛巾抹玻璃。全店,一啲味道都冇!佢哋嘅乾淨程度,好俾屋企!講一講嘢食。。。想推介雲吞!真係新鮮㗎!蝦有蝦味,肉有豬味!啲湯亦都好香甜!成碗飲晒。仲要提一提嘅係,炳記出名嘅唔淨只係牛腩,而係份量!如果你叫嘅係一碟撈伊麵,食完真係飽足24小時!