喺街坊群組見呢間嘢新開,24/6同屋企人去試下,咁佢叫嘢食係用個過膠紙水性筆感覺係幾環保嘅,但疫情下感覺上就唔夠衛生,先講食物,蝦餃唔算細粒正常size肥粒唔算多都可接受,咖哩魷魚入味算好,但得一條魷魚鬚全部都係魷身,最滿意就係腸粉皮滑,蝦有醃過爽口嘅有夠味,但粉皮冇米香味,炸薯波冇炸老到,口感味道適中,但內嘅芝士就超級少一d都食唔到芝士味,橙汁卷見外邊其他點心店冇抱住好大期望,咁口味好個人嘅,我本人唔飲汽水,其實佢就係一條芬達橙汁汽水味嘅卷,口感係啫喱和啫喱糖之間都算煙韌,而小鳥豆沙包,外觀靚仔包皮正常鬆軟不硬,但內裏嘅餡就好差,超級的乾,丁點甜味都沒有,豆沙要有少少甜先帶得起佢個味。食物講完了講佢嘅服務第一天來是正常的,咁我見其他食物我未試諗住同家人第二日25/6再試試,因為第一天看見有人吃碗仔翅賣相幾靚仔想試啦,咁第二天來到真的一肚子的氣,我叫咗碗仔翅仲有其他點心,咁點傳菜員得一個人,畀張點卡紙佢嘅時候,佢就想就咁記唔拎過去點心嗰度睇寫低,咁冇所謂你冇落錯咪得囉(最後錯了),當時得3-4台客,因為有一個好講笑嘅唔知係熟客定朋友,其中一枱4人是在我們之後落單的,佢哋全部都係點糖水。。咁得幾張枱應該都冇得錯啦~等咗20分鐘左右,碗仔翅直嚟到去咗糖水嗰枱,放低在4個女人(無口罩吹水中)話唔係佢嘅,傳菜員話(下~唔係你喺邊枱㗎)傳菜員大聲向出菜位問邊枱嘅(得佢一個出菜員落單,竟然問返入面咁搞笑)~跟住攞返過嚟放喺我哋枱面,講咗句(你唔介意嗰可)
我o嘴正想講我有啲介意,廚房個男仔衝出嚟話同你換過,廚男真係眼明手快。
接著點心嚟到又係去咗4個女人糖水嗰枱,點心冇冚蓋,又係放曬落人哋枱擾攘一輪
拎過嚟我哋呢度,見我唔滿意廚男就話蒸過畀我哋,好老實費是加料所以走人。行過隔離街即刻去過第二間

2022-06-24
$70 (Tea)