2024-07-22 253 views
係啟德都可以食到Chatterbox Cafe! 一見到佢哋餐廳,第一時間就係諗起海南雞飯!每次嚟呢間餐廳,都一定會叫佢哋嘅招牌菜:文華海南雞飯果然冇令我失望!🥰🥰每一件雞都好靚!實在要黎一個大特寫😌😌薄薄嘅雞皮超吸引,嫩滑嘅去骨海南雞,啖啖肉,超享受。不得不提佢哋個飯亦非常出色,好香,但又唔會覺得好油膩,再大碗啲都食得晒呀!🤓🤓香脆薄餅配咖喱汁及蔬菜條依款係期間限定可以加配嘅小食,之前未見過,幾好,有新嘢😌😌清新嘅蔬菜配上咖喱汁,估唔到都幾夾,好食👍🏼除咗薄餅之外,我哋仲嗌咗沙嗲串燒,同埋炒蘿蔔糕,成餐飯都充滿東南亞色彩。沙嗲醬花生味香濃,又甜甜地,超開胃🤤飲品方面,又有新搞作!椰子雪糕菠蘿梳打,椰子雪糕超正!好香濃,好似仲有少少椰子肉!攪勻左菠蘿汁同埋梳打一齊飲,超清新,好適合夏天!

每次嚟呢間餐廳,都一定會叫佢哋嘅招牌菜:文華海南雞飯
果然冇令我失望!🥰🥰
每一件雞都好靚!
實在要黎一個大特寫😌😌
薄薄嘅雞皮超吸引,
嫩滑嘅去骨海南雞,啖啖肉,超享受。

香脆薄餅配咖喱汁及蔬菜條

飲品方面,又有新搞作!