2020-01-17
西灣河相信大家第一時間都會諗起太安樓,但想搵間似樣少少,坐得舒服少少既coffee shop真係唔多呢間餐廳絕對係西灣河稀有之物,開業大概幾個月,係正西灣河地鐵站對面,位置非常方便,餐廳樓底好高,面積都幾大,裝修係走簡約風,以木為主,仲有d小盆栽作擺設,卑人一種好舒服既感覺煙三文魚小麥圈配沙律Bagel有再加熱返,所以食落熱熱地之餘仲脆脆地,煙三文魚+cream cheese,呢個配搭真係無得輸,整體都幾好食Flat White咖啡味係有既,但奶泡打得不夠綿密,好快已經有好多氣泡係面,飲落硬係覺得爭d咁Dirty反而杯dirty很不錯,espresso同凍奶混埋一齊形成污糟既感覺,由濃到淡,熱到凍,每一啖都有唔同變化,好過癮犀牛廚房仲有同協青社合作,為弱勢同邊緣青年提供餐飲培訓,咖啡亦都係同行內經驗豐富既咖啡烘培師合作,淨係呢兩點都值得我繼續支持同幫襯
煙三文魚小麥圈配沙律
Flat White