2024-03-08 112 views
前排同事帶我去試呢間位於西營盤的日式居酒屋 — KOME KUSHI~~餐廳主打創意卷物、串燒、熟食同刺身等,好多選擇!店內裝潢簡潔時尚,好啱放工後同朋友/同事聚餐🍻🍻📍前菜落完單之後店員就送上前菜,當日前菜有枝豆同白飯魚合桃漬物~~枝豆口感爽脆,合桃漬物酥脆香口!食完好開胃😋😋📍串燒(5選3) + Suntory Beer串燒揀咗蘆筍豚肉卷、波子提豚肉捲同帆立貝,味道都唔錯!!當中推介「波子提豚肉捲」!香脆的豚肉片包住鮮甜多汁的波子提🍇,十分juicy🤤🤤飲品除了啤酒,仲可以揀其他飲品~我就揀咗菠蘿梳打🍹,味道酸酸甜甜,好解渴👍🏻👍🏻📍壽司另外仲叫咗幾款壽司,包括三文魚腩、赤海老、油甘魚同灸燒左口魚邊壽司~~全部都好新鮮!我就最鍾意赤海老壽司🦐,肉質飽滿、香甜又爽口!食完想再encore🤩🤩📍芝士三文魚卷(四件)賣相精緻!卷物面層鋪上三文魚同三文魚籽,中間包住三文魚同忌廉芝士~~三文魚肥美鮮甜,加上香濃細滑的忌廉芝士🧀,啖啖芝味!一啖擺落口好滿足❤️❤️

📍前菜
枝豆口感爽脆,合桃漬物酥脆香口!食完好開胃😋😋

📍串燒(5選3) + Suntory Beer
串燒揀咗蘆筍豚肉卷、波子提豚肉捲同帆立貝,味道都唔錯!!

📍壽司

📍芝士三文魚卷(四件)