2024-08-02
𝟙𝟝.𝟘𝟟.𝟚𝟘𝟚𝟜《西營盤打卡墨西哥小店🇲🇽》📍 El Macho (西環)西環西營盤第三街1號地舖喺未入餐廳之前沿路見到餐廳外牆嘅壁畫已經非常吸晴👀再加埋餐廳入面嘅裝飾更加令我哋感受到滿滿嘅墨西哥風情🎷𐂂 Nachos (Pork carnitas) $148個粟米脆片就咁單食會有少少寡,但係配住入面嘅手撕豬肉同埋其他三款醬汁:包括蕃茄沙沙醬🍅酸忌廉同牛油果醬個味道會比較多元化🌱大家可以按自己喜好隨意搭配🪄𐂂 Taco (3 pieces) ($118)呢款傳統嘅soft taco嘅餅皮包住啲稍為調咗味嘅蕃茄粒同埋牛油果醬🥑加埋入面嘅手撕豬肉令到佢食落口感非常豐富同好juicy☺️佢餡料偏多同埋多汁,所以餅皮好易爛、好易散開,食得會比較捩棄🤣📝啲配料同nachos啲汁基本上係一樣味,如果嚟到嘅話可以二揀一嗌~鍾意食脆嘅就嗌nachos,鍾意軟身嘅就可以嗌呢個🌮𐂂 Half Quesadilla ($118)係咁多個墨西哥菜入邊,我最鍾意就係呢樣❤️入面有啲Mole Chicken同埋一啲雜豆🫛鹹甜嘅平衡做得唔錯💗 再加上上到枱之後就算影咗一段時間食嗰陣仲係非常之熱辣辣,芝士都仲可以拉
《西營盤打卡墨西哥小店🇲🇽》
📍 El Macho (西環)
西環西營盤第三街1號地舖
𐂂 Nachos (Pork carnitas) $148
𐂂 Taco (3 pieces) ($118)
𐂂 Half Quesadilla ($118)
係咁多個墨西哥菜入邊,我最鍾意就係呢樣❤️入面有啲Mole Chicken同埋一啲雜豆🫛鹹甜嘅平衡做得唔錯💗 再加上上到枱之後就算影咗一段時間食嗰陣仲係非常之熱辣辣,芝士都仲可以拉到少少絲🧀
𐂂 Mexican Wings (set +$48)🐥
有啲唔知佢同西瓜有咩關係❔喺我角度嚟講就係好普通嘅炸雞翼,雞肉偏小同埋好乾😥唯一唔錯嘅位就係佢配咗個甜甜地嘅泰式辣醬🌶️冇咗個醬真係唔知點算🙂↕️
(特約分享)
꙳✧˖°⌖꙳✧˖°⌖꙳✧˖°⌖꙳✧˖°⌖꙳✧˖°⌖꙳✧˖°⌖꙳✧˖°⌖꙳✧˖° ;꙳✧˖°⌖꙳✧˖
🎼評分
🍴食物: 3.5/5
💰性價比: 4/5
🪴服務: 4.5/5
➭ 店鋪資訊
💸人均消費: $200內
⏰營業時間: 12:00-00:00
🔖餐廳分類
🔎#hkfoodieat_西營盤 #hkfoodieat_墨西哥菜🇲🇽