2023-03-26
經開西營盤,於是便一試這間牛扒店~一入店鋪,就被店後嘅啤酒櫃吸引咗,啤酒櫃有來自唔同國家嘅啤酒可以選擇,眼花撩亂🤩最後我揀咗呢兩款,一款係來自法國嘅Apple Cider,一款係來自台灣帶Honey既啤酒,兩款都相當不錯!食物方面,見到除左menu上既牛扒可供選擇外,仲有西冷、牛板腱、bone in rib-eye 等。今次我揀咗9安士既牛板腱,Medium Rare。肉質來講不錯,沒有over cook,而且仲配左大啡菇同西蘭花苗side dish,大啡菇上面有一層芝士,咬落去好多汁。另外仲點左餐湯,黑松露蘑菇湯,湯入面可以咬到粒粒嘅蘑菇,很有口感!整體而言,小店係港島區黎講,想食牛扒既話,性價比很高👍🏻👍🏻