2018-08-02 1185 views
叮叮講左好耐,依度既食物有一定既質素。如果唔係就唔會係西環屹立至今。今個星期日,終於有機會試到佢既午市定食。花多眼亂,但偏愛魚生。五人行,四個角切魚生飯,三個食紅豆雪糕,兩個係肥妹仔,一個就玩特別食三六魚魚生飯。大家請睇睇,濤既定食非常正宗,有前菜中華沙律、燉蛋同麵豉湯。一間好有心思既餐廳,燉蛋有白果,個人覺得解膩。又有清甜既果香。角切魚生飯(6/5)********細節位依然有,有醃黃瓜、酸薑。青瓜、玉子同其他魚生比例非常好,魷魚、八爪魚又有。食材新鮮既得宜。相比其他餐廳會加希靈魚,但由於醋飯帶酸,會令口感唔好。但濤就令角切魚生飯昇華到另一層次。帶甜既魚鮮,如果鍾意食魚生既人,一定要試。紅豆雪糕,牛奶味重。滿足!一定會再黎試唔同菜色。今次係同埋叮叮屋企人食,好難忘,除左同家人一齊聚餐,依度所有既食物都好同我心意,好難忘呀。(下次我地偷偷再來)

今個星期日,終於有機會試到佢既午市定食。

花多眼亂,但偏愛魚生。

一間好有心思既餐廳,燉蛋有白果,個人覺得解膩。
又有清甜既果香。

角切魚生飯(6/5)********
角切魚生飯

細節位依然有,有醃黃瓜、酸薑。

相比其他餐廳會加希靈魚,但由於醋飯帶酸,會令口感唔好。

紅豆雪糕,牛奶味重。

紅豆雪糕

滿足!一定會再黎試唔同菜色。

(下次我地偷偷再來)
三文魚魚生飯
2018-07-29
$100 (Lunch)
角切魚生飯
三文魚魚生飯