2023-11-14
🧑🏻🍳 放假去西貢chill下,去咗呢間cafe食lunch,餐廳擁有180度海景,感覺好休閒,氣氛舒服,好似去咗外國度假咁,另外仲可以帶寵物去,系一間Pets Friendly嘅cafe🐶—————————————————————🍴 庫克太太三文治 ($128) 三文治系以brioche做底,比起普通嘅麵包軟熟啲,系蛋糕同麵包之間嘅感覺,中間有幾塊火腿,上面嘅芝士溶落去,再加上太陽蛋,成個感覺好滿足,另外仲有生菜沙律😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 燒美國頂級肉眼扒 ($398) 肉眼扒好大舊,叫咗五成熟,切開見到粉嫩嘅肉質,肉味濃郁,配上燒汁,配菜有烤薯仔、烤瓜😋 美味指數: 9/10—————————————————————🍴 五味單骨雞翼 ($128) 雞翼份量比較多,單骨雞翼方便食,炸雞翼再加上避風塘碎,同埋青檸汁,口感豐富,雞翼肉質鮮嫩,炸得啱啱好😋 美味指數: 9/10—————————————————————🍴 Shore ($128) 呢款Cocktail有Whisky, Peaty, Pepper Spicy, Bubbles,
—————————————————————
🍴 庫克太太三文治 ($128)
😋 美味指數: 7/10
—————————————————————
🍴 燒美國頂級肉眼扒 ($398)
😋 美味指數: 9/10
—————————————————————
🍴 五味單骨雞翼 ($128)
😋 美味指數: 9/10
—————————————————————
🍴 Shore ($128)
呢款Cocktail有Whisky, Peaty, Pepper Spicy, Bubbles,Whisky味比較濃烈
😋 美味指數: 5/10
—————————————————————
🍴 T’challa meets Nackia Vodka ($148)
呢款Cocktail有Vodka, Fruity, Sweet & Sour, Rich, Egg White,酸酸甜甜嘅果香,易入口
😋 美味指數: 6/10