2021-07-17 77 views
之前在大埔食過山城小麵,印象中佢嘅麵辣度十足,感覺正宗,原來佢地在德福food court開咗店喎!正呀唔洗入大埔都食到佢地風味十足嘅麵喇!#擔擔麵點餐之後姨姨就會在counter即席煮麵,睇住佢將D辣椒粉加落碗麵度,已經流晒口水,麵底我揀咗粗麵,食落有嚼勁,同時好吸味,同湯底配合得好好,另外辣油裡面加咗芝麻,令擔擔麵嘅香味又提升到另一層次#蒜泥白肉蒜泥白肉望落紅卜卜,但唔會好似想像中咁辣,怕辣的朋友都可以一試😋蒜泥份量爆多,望住呢球蒜泥,蒜味愛好者一定會滿意!#冰粉冰粉係食川菜必點的飯後甜品,呢度嘅冰粉除咗提子乾,仲加咗山楂餅粒粒,提升味道又同時增加口感,好味!煮麵嘅姨姨好親切,而且手勢純熟,睇住佢煮麵好治癒呀😆
[山城小麵]

#擔擔麵

#蒜泥白肉

#冰粉

煮麵嘅姨姨好親切,而且手勢純熟,睇住佢煮麵好治癒呀😆