2022-11-16 196 views
禮拜六天氣放晴,往天水圍濕地公園走了一圈,吸一下新鮮空氣!午間揾食時份,見到呢間店中擺了個浴缸,很是有趣。而且牆壁上掛上几幅好靚嘅玻璃壁畫,於是決定在此祭我們的五臟廟!店內寬敞乾淨,未開餐感覺已愉快;餐牌選擇眾多,每樣似乎都好吸引,望望隣桌,有決定了😋勁吸睛嘅吉列鯛魚扒意大利軟包,大大塊魚扒炸得香脆,入面塊魚肉肉質緊緻,咬落有魚油香並十分鮮甜,配上鬆軟意大利包、沙律菜同食,實在非常夾,好味到停唔到口!杯 mocha 十分香濃,咖啡香同朱古力味均好突出,但又唔會互相搶味,十分平衡,做得非常用心!這杯熱情果香芒smoothie,酸酸甜甜的十分好喝,餐前開胃、餐後消滯,冇叫錯!意式燴飯加咗鹹蛋黃去煮,會唔會好奇怪呢?原來絕對唔會,蛋黃鹹香惹味,更能帶出燴飯的味道,意大利風味中又帶點中式風情,相輔相成,有意外驚喜!甜品是餐牌沒有的紅豆綠茶雪糕布丁,這個配搭清、香、甜,成為這美好一餐的完美句號!
禮拜六天氣放晴,往天水圍濕地公園走了一圈,吸一下新鮮空氣!

午間揾食時份,見到呢間店中擺了個浴缸,很是有趣。

Mocha

熱情果芒果沙冰

意式燴飯加咗鹹蛋黃去煮,會唔會好奇怪呢?
鹹蛋黃鮮蝦意大利燴飯

紅豆綠茶雪糕布丁

2022-11-12
$170 (Lunch)
鹹蛋黃鮮蝦意大利燴飯
熱情果芒果沙冰