2016-10-27 580 views
韓風吹不停,即使我不是韓迷都因為之前多經過此此店的分店,早被人氣兼靚靚的韓式甜品吸引!今次在旺角早食飽飯,同朋友仲想搵地方聚耐啲,所以就去甜品下場你睇下門口啲食物模型幾吸引韓式雪奶是主打亦都有西式的軟雪糕見到這句信心保證,所以試埋雪糕Peachy.foodie rating: ⭐️⭐️⭐️(3/5)好誘惑(和好長)的名字真係超級大杯!兩個人Share都得,材料方面都幾有新意,居然有mini cheese cake! 另外仲有朱古力塊、朱古力粒粒、和朱古力粉,朱古力全部都係朱古力!仲有上面超大的Cream.埋藏在朱古力下的當然是冰,份量和配料搭夠,加埋一齊口感有層次,多重享受。主角碎冰融得不快,保持得好!講明叫雪奶,另一主角當然有煉奶,煉奶是另上的,可以自行因應喜歡的甜度加入煉奶,口感變得更濕潤好味。整體味道不算濃,所以食得多都不覺得太甜溜Peachy.foodie rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)估唔到韓店都有大熱抺茶!抺茶控當然不會錯過!雖然此抺茶不同日式的超濃抺茶,反而牛奶味特出,軟雪糕絕對高質素,原來是店內自己打的軟雪糕,滑滑溜溜同時都主張配料「大堆頭」政策,紅豆、小丸子不少得,仲有
你睇下門口啲食物模型幾吸引
韓式雪奶是主打
亦都有西式的軟雪糕
見到這句信心保證,所以試埋雪糕
[韓式五重奏誘惑朱古力芝士蛋糕雪奶]

好誘惑(和好長)的名字
[抺茶丸子韓式牛奶軟雪糕]

抺茶丸子韓式牛奶軟雪糕
同時都主張配料「大堆頭」政策,紅豆、小丸子不少得,仲有朱古力脆條
喜歡軟雪糕仲可以用這個優惠
光顧時間尚早,尚有卡位,可以坐得舒服

初嘗韓國甜品,賣相、名字、材料、味道都有新意思,視覺系甜品呃LIKE無難度
2016-09-29
$60 (Dinner)
  • 軟雪糕