2016-08-30 340 views
親友住近九龍城噶啓晴邨,約吃飯,當然離唔開食市開到成行成市的九龍城區,泰國菜是我地的首選,太多泰菜啦,都唔知選邊間好,行過呢間,比佢過名吸引了我地入去食。裝修都好雅緻,坐得幾舒服,明亮,似西餐廳格調。招牌豬手: 豬手炆得好腍,皮與肉分離,食落唔似豬手,點上特製酸辣醬汁,唔油膩,有膠質口感。沙爹串燒:用上黑毛豬串燒,用蜜糖搽上燒烤,甜蜜野味,香噴噴,仲有焦糖香味,嫩滑爽口,冇喳,先食唔好點醬食,再點上醬食,個人喜愛食原味,不點醬,食出原汁原味。泰式海鮮炒飯:炒飯香口,粒粒晶瑩,海鮮爽口,色香美味。龍眼冰,食泰菜,當然係唔少得泰式飲料啦,冰涼清潤,是食泰菜的好拍擋。
裝修都好雅緻,坐得幾舒服,明亮,似西餐廳格調。
泰式海鮮炒飯:炒飯香口,粒粒晶瑩,海鮮爽口,色香美味。