2022-09-02 66 views
上星期到同朋友喺鰂魚涌個邊食tea,經過一間主打食滷水野嘅小店,加上招牌都幾特別,印有大大個老虎圖案,就上前睇下有啲咩啱食😎小店主力做外賣,提供各式各樣嘅滷味單點及套餐,同時亦提供三款齊心抗疫超特價套餐,咁經濟實惠當然要一試,買返屋企今晚同老公一齊撐枱腳😊 外賣紙袋都印有大大個老虎圖案,拎住都覺得霸氣十足🙈A餐 - 特選滷味飯 $48一打開外賣盒就覺得色彩繽紛好吸睛😍 呢個套餐嘅主角有豬五花肉、紅腸同豬耳,仲附有滷水蛋半隻、滷千層腐皮同酸菜,成個飯既足料又份量十足👍 豬五花肉薄切、肥瘦比例啱啱好,入口啖啖肉;紅腸發揮正常、餸飯一流;豬耳爽脆有口感,成個飯撈埋爽脆嘅酸菜食就更開胃🤤C餐 - 慢煮滷水鵝肉飯 $60呢個套餐嘅主角只有鵝肉,同樣地附有滷水蛋半隻、滷千層腐皮同酸菜,但都好飽好滿足🤭 鵝皮香帶少少脂肪卻不油膩,鵝肉入味又唔會過咸,而且口感軟腍唔韌。咬落啖啖肉,點少少醋食就加倍滋味🙈 加埋口感厚實嘅滷千層腐皮、又香又入味嘅滷水蛋就更perfect😊跟餐仲有大大杯熱檸水,呢個價錢幾抵食😋

A餐 - 特選滷味飯 $48

C餐 - 慢煮滷水鵝肉飯 $60

跟餐仲有大大杯熱檸水,呢個價錢幾抵食😋