2023-05-08
星期日又係拍拖的好日子, 今日睇完戲, 係MUSEA行完一陣,攰攰地見到呢間裝修得簡約而又令人舒服的台式餐廳, 就入左去幫襯~1. 半筋牛肉麵 ($86)小編揀左紅燒牛肉陽春麵, 入面有大大塊牛腩以及Q彈帶筋的牛筋,小編非常喜歡個醬油底湯底, 然後帶有中藥的甘醇, 飲左唔小啖,好快就食晒。食完唔會令人口乾, 感覺上無咩味精~2. 牛肉三寶麵 ($88)小編仲揀左店舖另一推介三寶麵, 入面有大大塊牛腩, 牛肚及牛筋,呢碗揀左刀削麵底, 兩款既麵底都好食, 視乎大家鐘意粗麵定係幼麵~但小編個人更偏愛呢碗, 因為可以食晒咁多款牛~正!3. 鹽酥雞拼台灣香腸 ($68)呢個鹽酥雞即叫即整, 配有九層塔, 大大粒,蒜香味唔會刺鼻,吃起來爽口不油膩, 值得推介~另外, 台灣香腸好細心咁幫客人切成細細舊, 聽店員講香腸用左溫體黑毛豬香腸, 高質!4. 蒟蒻球白桃烏龍 ($28)白桃味好濃, 配有好多蒟蒻球, 蒟蒻球好Q彈, 小編食晒全部蒟蒻球!5. 蒟蒻球百香果綠茶 ($28)呢個飲品比較清香, 配有果香, 客人可以自行選擇甜度及冰量小編見到門口有個特設台式茶飲外賣位置,專賣台式奶茶、水果茶、沙冰、
攰攰地見到呢間裝修得簡約而又令人舒服的台式餐廳, 就入左去
幫襯~
1. 半筋牛肉麵 ($86)
好快就食晒。食完唔會令人口乾, 感覺上無咩味精~
2. 牛肉三寶麵 ($88)
但小編個人更偏愛呢碗, 因為可以食晒咁多款牛~正!
3. 鹽酥雞拼台灣香腸 ($68)
吃起來爽口不油膩, 值得推介~
溫體黑毛豬香腸, 高質!
4. 蒟蒻球白桃烏龍 ($28)
5. 蒟蒻球百香果綠茶 ($28)
呢個飲品比較清香, 配有果香, 客人可以自行選擇甜度及冰量
小編見到門口有個特設台式茶飲外賣位置,專賣台式奶茶、水果茶、沙冰、芝士奶蓋
,下次行街經過一定會再黎幫親!
味道: 4/5
環境: 5/5 (大愛木系顏色)
性價比: 4/5
服務: 4/5