接朋友放工喺附近兜圈嘅時候見到間餐廳,個裝修望落覺得好舒服好靚,就同佢入嚟試吓。見到仲係寵物friendly Café,咁啱嗰時有隻狗仔坐喺到,如果天氣再凍啲嘅話坐出邊都幾舒服。入嚟就發覺都幾多打卡位,幾適合朋友聚會。‣ 雜錦海鮮沙律 $108本身純粹係想減肥,所以嗌個海鮮沙律,但結果出乎意料之外覺得足料。佢嘅魷魚係有輕輕烤過,而且仲有帶子、蝦,我覺得海鮮嘅份量係有誠意嘅。醬汁唔會話好多,我覺得係可以突顯到菜嘅鮮甜,同埋我都幾滿意係用醋嚟做醬汁底。‣ 香茅蒜香泰式炸雞翼 $68佢嘅炸雞翼都整得唔錯,咬落去嘅時候真係分別食得出香茅同埋蒜香嘅味道,而且雞翼都好大隻,雞肉多汁而又唔會炸得好油膩。而我覺得不得不提嘅就係佢嘅醬汁,我覺得作為常見嘅酸甜醬,佢相對上比較偏甜啲,而且都澀身啲,但係我覺得反而呢樣嘢好中我胃口。‣ 16小時慢煮醬烤法國鴨腿配牛油燴意大利飯 $206牛油香味真係十足,而且飯底都偏向傳統嘅risotto,食落去係帶啲半熟嘅口感。而佢嘅鴨腿都處理得唔錯,鴨肉嫩滑,令到成個意大利飯唔會話好寡。‣ 是日餐湯及自家製香草麵包 +$58個香草麵包都幾得意,幾濃麥香味,搭配南瓜湯就啱啱好

‣ 雜錦海鮮沙律 $108

‣ 香茅蒜香泰式炸雞翼 $68

‣ 16小時慢煮醬烤法國鴨腿配牛油燴意大利飯 $206

‣ 是日餐湯及自家製香草麵包 +$58
個香草麵包都幾得意,幾濃麥香味,搭配南瓜湯就啱啱好。

‣ Grapefruit Summer Soda
呢杯包埋喺套餐入面,西柚味都幾出。打卡嚟講個漸變色都好靚,而且又唔會話好甜,都幾得意。

‣ Ocean Paradise $58
第一啖飲嘅時候覺得好衝擊,因為冇諗過咁酸,第二啖飲嘅時候有心理準備就覺得好酸爽,梳打水都好足,超夠氣。
  • 雜錦海鮮沙律