2021-08-25
喺觀塘區返工嘅我,有日返工經過Manulife就見到呢間新開張嘅小店主打叉燒飯!見佢價錢都唔貴,所以晏晝我就同埋同事一齊買外賣返公司食!餐廳主要細細間,都有位置堂食,但眼見外賣客人比較多!而且價錢都比較實惠,中午喺觀塘外賣相信都會吸引好多人!🍡焦蜜叉燒菜飯 HK$46一打開個飯盒,見到中間有隻太陽蛋喺度搖黎搖去,令到我都想篤穿佢😜😜叉燒甜甜地,切到四四方方,都好厚肉,最重要係啲肉一啲都唔嚡!飯方面亦都可以選擇白飯,菜飯或者沙律!今次我就揀咗菜飯,菜嘅份量都比較多,相對上比較健康,如果你哋唔想食咁多澱粉質嘅話,就可以選擇揀沙律!🍡焦蜜烤雞菜飯 HK$46雞肉好嫩有彈性,面層嘅雞皮都沾有蜜糖醬,真係食到焦蜜的味道!今次都選擇左菜飯,本身以為雞肉只有最面層,但後來發現原來係一層肉一層菜飯一層肉咁落去😍😍🍡瑞士雞翼 HK$24滷水汁唔會太甜,相信係處理過程中冇落咁多糖,感覺都比較健康咁!
🍡焦蜜叉燒菜飯 HK$46
🍡焦蜜烤雞菜飯 HK$46