2018-05-26
觀塘越嚟越多商業中心開業,喺觀塘熟食市場對面有一座新開嘅中海日昇中心,而中心低層開咗好多家不同嘅食市,有好多唔同嘅選擇。琴日放工近近哋就去咗一間叫做LM cafe餐廳食晚飯,佢哋嘅選擇多元化,有鐵板餐、常餐、下午茶、特色餐,而且仲有甜品班戟同埋窩夫等等。鐵板魚柳配薯菜$65我哋點咗每人一個餐,我就選擇鐵板魚柳配薯菜,魚柳有兩大塊,表面炸得金黃香脆,裏面魚肉嫩滑,而且店員十分細心,張我哋嘅芝士汁分開上,令魚柳唔會變冧,呢個鐵板魚柳感覺同fish and chips一樣好味。而佢嘅餐湯係羅宋湯,羅宋湯嘅配料都好足料,有紅蘿蔔同埋蕃茄雜菜。咸牛肉芝士玉子燒$55另外我哋點咗咸牛肉芝士玉子燒再配炸蝦,玉子燒卷蛋入面充滿鹹牛肉,蛋既味道同鹹牛肉十分之夾。三大隻炸蝦香脆,加埋燒汁撈丁非常好味,再配埋飲品先係$55,十分抵食。原本我哋諗住叫埋甜品食,窩夫或者pancake都好吸引,但係食完個餐之後都已經好飽,所以我哋只係跟餐加咗一個木糠布甸。木糠布甸表層充滿餅乾碎,中層就係滿滿既cream,而最底亦都有一餅乾碎,甜品比較一般,但跟餐只需加$8,一試無妨。餐廳有happy hour啤酒,有apple
鐵板魚柳配薯菜$65
咸牛肉芝士玉子燒$55
餐廳有happy hour啤酒,有apple cider同1664;另外我哋見到有三款特色茶餐,邪惡茶餐、雙重同三重滋味茶餐,見到個紅豆西多士幾特別,下次一定要試試。