2024-07-14 180 views
之前晏晝喺觀塘諗唔到食乜嘢,行吓行吓發現有間細細間嘅日本餐廳,本身都冇乜期望,但係食完之後發現都有驚喜喎。主要嚟講係佢嘅款式有好多,有壽司有丼飯,價錢都好親民CP值好高。😆** 火炙丼**呢個丼飯,材料真係豐富到不得了,三文魚、鰻魚、皇帝蟹柳、左口魚邊、赤蝦,樣樣都鮮甜肥美,睇到我都眼花撩亂。首先試吓三文魚,火炙過後,表面微微焦香,魚肉依然保持緊致,入口即化,油脂香氣濃郁,真係鮮甜到不得了!再嚟試吓鰻魚,肥美厚切,肉質軟糯,醬汁香甜,完全係我嘅至愛。左口魚邊就係我嘅驚喜之選,魚肉鮮嫩,脂肪豐富,口感軟滑,配埋少少醬油,真係令人回味無窮。至於赤蝦,個個都話係日本嘅珍味,我哋呢度嘅赤蝦雖然唔係最頂級,但係依然鮮甜彈牙,食落去充滿蝦嘅鮮味,整體都真係好唔錯。😋御品·千之味 (振萬廣場) (觀塘)觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖

** 火炙丼**

御品·千之味 (振萬廣場) (觀塘)
觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖